2017-S27 Muiden Cessna –mallien huolto-ohjeistuksen läpikäynti

Tutkintahaara: Ilmailu L Suosituksen numero: 2017-S27 Suosituksen antopäivä: 10.5.2017 Suosituksen kohde: FAA Suosituksen tila: Kesken Tutkinta: Laskutelineen pettäminen laskukiidossa Oulun lentoasemalla 3.10.2016 Onnettomuustyyppi: Liikenneilmailu

Suosituksen perustelu

Reims F406 -lentokonetyyppi perustuu Cessna 404 -tyyppiin. Lentokoneissa on sama laskutelinerakenne ja mahdollisesti myös huolto-ohjeistus on osiltaan sama. Samaa laskutelinemallia on myös mahdollisesti muissa Cessnan valmistamissa tyypeissä.

Suositus

Yhdysvaltain ilmailuviranomainen (FAA) velvoittaa lentokoneen tyyppihyväksynnän haltijaa tarkistamaan ja tarvittaessa päivittämään Cessna 404 -tyypin ja muiden polviniveltyyppistä laskutelinemallia käyttävien konetyyppiensä huolto-ohjeistuksen siten, että päälaskutelineen asennusohjeistuksessa mahdollisesti olevat puutteellisuudet korjataan. On mahdollista, että laskutelineen asennusohje ei sisällä kaikkia tarvittavia työvaiheita ja osa työvaiheista on epätarkoituksenmukaisessa järjestyksessä.

Suosituksen tarkennus

---

Tutkinta, jossa toistettu: ---

Toimenpiteet / perusteet

FAA Flight Standards Service, Aircraft Evaluation Group -työryhmä on vertaillut samaa laskutelinemallia käyttävien ilma-alustyyppien huolto-ohjeita ja todennut, että Cessna 500 -tyypin ilma-alusten laskutelineen huolto-ohjeet ovat selvästi tarkemmat kuin Cessna 404 -tyypin huolto-ohjeet. Textron Aviation on päivittämässä Cessna 404 -tyypin huolto-ohjeita vastaamaan Cessna 500 -tyypin huolto-ohjeita.

Päivitetty 4.10.2019