Kuopion vakavan 24.8. liikenneonnettomuuden tutkinta edennyt hyvin - linja-auton jarruissa ei ole todettu vikaa

Julkaistu 25.8.2018

Onnettomuustutkintakeskus on tehnyt koko päivän onnettomuuden osallisten, silminnäkijöiden ja pelastustoimen henkilöstön kuulemisia, linja-auton teknistä tutkintaa sekä erilaisten taustatietojen keruuta Kuopion 24.8.2018 vakavasta tieliikenneonnettomuudesta.

Tekninen tutkinta jarrujen osalta on saatu päätökseen. Jarruista ei löytynyt sellaista vikaa, joka olisi estänyt niiden toiminnan risteystä lähestyttäessä. Kuljettaja ei kuulemisessa pystynyt kertomaan tarkkaa tapahtumien kulkua, eikä myöskään ilmaissut ulosajon johtuneen jarrujen pettämisestä. Asiaa selvitetään lähipäivinä lisää muun muassa matkustajien kuulemisten ja ajopiirturin tutkinnan avulla. Nopeus risteykseen ajettaessa oli jälkien, ajopiirturin ja kuulemisten perusteella suuri.

Linja-auton yleiskunto ja renkaiden kunto on hyvä. Ajoneuvon käyttöönottovuosi on 2005 ja ajokilometrimäärä vajaat 800 000 kilometriä, joka on linja-autolle tavanomainen. Määräaikaiskatsastus oli tehty maaliskuussa 2018.

Tutkinta jatkuu kuulemisten, faktojen keruun ja tiedon analysoinnin merkeissä. Tarkka tapahtumien kulku sekä syyt ja seuraukset selviävät tutkinnan kuluessa. Onnettomuustutkinta pyritään saattamaan valmiiksi puolessa vuodessa.

Onnettomuustutkintakeskus tiedottaa mahdollisista merkittävistä löydöksistä lisää myöhemmin.

Lisätiedot:
johtava tutkija Kai Valonen, p. 0295 150 707
viestintäpäällikkö Sakari Lauriala, p. 0295 150 714